youtube
twitter
youtube
youtube
youtube
app
play
youtube
Slide Slide Slide Slide
Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πακέτο - Integrated Educational Package
Εκστρατεία DIY - DIY Campaign
Layman s Report - Ελληνική έκδοση
Layman s Report - English version

 

genikosxartisTo LIFE AMMOS είναι ένα έργο που αποσκοπεί στην πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες. Με δεδομένη την ένταση και έκταση εμφάνισης των συγκεκριμένων απορριμμάτων στις ελληνικές ακτές, καθίσταται επιτακτική τόσο η αλλαγή συμπεριφοράς του ευρέως κοινού (καπνιστών και μη), όσο και η ανάπτυξη υποδομών και μέσων για την άμβλυνση του φαινομένου.

 

Παράλληλα, και έχοντας ως αιχμή το ζήτημα των απορριμμάτων καπνιστών, το έργο LIFE AMMOS στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το γενικότερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής εκστρατείας που περιλαμβάνει συνδυασμένη χρήση εργαλείων τεχνολογίας, αλλά και παραδοσιακών μέσων ευαισθητοποίησης. Το έργο υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ε.Ε.

 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε το Newsletter

lifeammos_logo_moto

ΕΡΓΟ

To LIFE AMMOS είναι ένα έργο που αποσκοπεί στην πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες. Με δεδομένη την ένταση και έκταση εμφάνισης των συγκεκριμένων απορριμμάτων στις ελληνικές ακτές, καθίσταται επιτακτική τόσο η αλλαγή συμπεριφοράς του ευρέως κοινού (καπνιστών και μη), όσο και η ανάπτυξη υποδομών και μέσων για την άμβλυνση του φαινομένου.

 

Παράλληλα, και έχοντας ως αιχμή το ζήτημα των απορριμμάτων καπνιστών, το έργο LIFE AMMOS στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το γενικότερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, που πλήττει το φυσικό περιβάλλον, τα οικοσυστήματα (χλωρίδα και πανίδα), την ανθρώπινη υγεία και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Η επιδιωκόμενη αλλαγή στη συμπεριφορά των χρηστών του παράκτιου μετώπου, αναμένεται να διατηρηθεί και μετά το πέρας της εκστρατείας και να εμπεδωθεί ως μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά στάση, που θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, και κυρίως διαχρονικά, με πολυεπίπεδο όφελος για την τοπική κοινωνία κάθε περιοχής.

 

Προκειμένου να επιτευχθεί αντιπροσωπευτικότητα ως προς το δείγμα της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και διασπορά των απότοκων της υλοποίησης του προγράμματος, επελέγησαν 15 παραλίες που καλύπτουν σχεδόν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και οι οποίες αποτελούν το πεδίο δράσης του LIFE AMMOS. Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που θα διεξαχθεί το έργο είναι: Φανάρι & Αρωγή (Δήμος Κομοτηνής), Επανομή (Δήμος Θερμαϊκού), Αγ. Ιωάννης/ Άη Γιάννης (Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου), Λούτσα/ Βράχος (Δήμος Πάργας), Καλογριά (Δήμος Δυμαίων/ Δυτικής Αχαΐας), Βοϊδοκοιλιά (Δήμος Πύλου- Νέστορος), Πλύτρα/ Παχιά Άμμος (Δήμος Μονεμβάσιας), Βάι (Δήμος Σητείας), Γεωργιούπολη (Δήμος Αποκορώνου), Τσαμπίκα & Ενυδρείο (Δήμος Ρόδου), Καρφάς (Δήμος Χίου), Αγ. Ισίδωρος (Δήμος Λέσβου), Αγ. Ιωάννης/ Μοναστήρι (Δήμος Πάρου), Περίσσα (Δήμος Θήρας) και Σχινιάς (Δήμος Μαραθώνα).

 

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του έργου είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών της παράκτιας ζώνης (λουομένων, επιχειρηματιών, δημοτικών αρχών κ.ά.) αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των απορριμμάτων καπνιστών. Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευθεί μια ευρεία και συνδυασμένη χρήση εργαλείων τεχνολογίας, αλλά και παραδοσιακών μέσων ευαισθητοποίησης, όπως εγκατάσταση info kiosk στις παραλίες, υλοποίηση εθελοντικών καθαρισμών και διαδραστικών παιχνιδιών, δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ, ανάπτυξη σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογής σε έξυπνα κινητά, προώθηση εκστρατείας Do-It-Yourself, διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου/ εκδηλώσεων, καθώς και εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Εκπαιδευτικού Πακέτου, προκειμένου να επιτευχθεί η -κομβικής σημασίας για την υλοποίηση του LIFE AMMOS- διασύνδεσή του με τους μικρούς πολίτες της χώρας.

 

Δικαιούχοι του έργου είναι η περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η περιβαλλοντική, τεχνική, συμβουλευτική Ε.Π.Ε TERRA NOVA, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η εταιρεία ερευνών MARC Α.Ε.

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην ενότητα αυτή, μπορείτε να βρείτε όλα τα Δελτία Τύπου, τα Ενημερωτικά Δελτία (Newsletters), τα Δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και το Οπτικοακουστικό Υλικό, που έχουν παραχθεί για την ευρύτερη δυνατή διάχυση των στόχων, της πορείας υλοποίησης και των αποτελεσμάτων του έργου LIFE AMMOS.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Η αξία της επένδυσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαθητών, ως αναγκαίου όρου για τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων ενηλίκων, αποτέλεσε σημαντική συνιστώσα του LIFE AMMOS και, υπό το πρίσμα αυτό, πρόκειται να συνεχιστεί η ενημέρωση σε σχολεία για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα επόμενα χρόνια. Τα παιδιά είναι αποδεδειγμένα πιο εύληπτοι δέκτες των καινούργιων μηνυμάτων και πρακτικών και παράλληλα λειτουργούν ως μεταλαμπαδευτές των όσων μαθαίνουν στον οικογενειακό και κοινωνικό τους κύκλο.

 
 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ DΙΥ

Η εκστρατεία Do It Yourself στοχεύει στην ενθάρρυνση πολιτών και φορέων να διοργανώσουν τη δική τους εθελοντική δράση προς την κατεύθυνση της μείωσης των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες και της προστασίας των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών.

 

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και μέσα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του LIFE AMMOS, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση της δικής του εθελοντικής δράσης.

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε σχέση με το Έργο LIFE AMMOS, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή επικοινωνήστε κατευθείαν μαζί μας.

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Όνομα*

Μήνυμα*

Επώνυμο*

Ε-mail*

Τηλέφωνο

Διεύθυνση

Θέμα*

 
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3Α, 10440 Αθήνα
Τηλ/Φαξ: + 30 210 8228795                  
Email: lifeammos@gmail.com
Email: info@medsos.gr